Auteurs

Linda Kavelin-Popov kwam op mijn pad toen mijn zoon twee jaar oud was. Ik ontdekte haar deugdenboek voor het gezin en dat werd de inspiratie voor mijn leven met deugden. Ik ontmoette haar voor het eerst in 2002 en ze werd mijn ‘deugdenmoeder’. Linda schreef de teksten van de Deugden Reflectiekaarten. Ook is ze auteur van ‘Adempauze’ en ‘Waardig Einde’. Haar website is www.paceofgrace.net
Marja van ’t Wel heeft de dieren en de seizoenen gekoppeld aan de deugden. Zij maakt prachtige illustraties en is de uitvinder van ‘Kleurboeken voor volwassenen’. Samen bedachten wij prikkelende deugdenvragen bij haar illustraties. Volg haar blog op de Facebook-pagina Zinvol Kleuren.
Ik (Annelies Wiersma) heb diverse deugdenboeken en deugdenkaartensets geschreven. Mijn eerste boek 'Haal het beste uit je kind en jezelf; opvoeden met deugden' is vertaald naar het Engels en het Duits, en tot mijn grote verbazing in 2017 zelfs in Mongolië uitgebracht!
Patty Jongemaets ontdekte dat deugden een prachtige inspiratiebron zijn voor yoga en ontwikkelde een volledig nieuwe vorm: Deugdenyoga. Samen hebben we vier kleurrijke boeken uitgebracht. Patty geeft regelmatig deugdenyoga workshops op evenementen en organiseert jaarlijks het Kinderyoga Festival. Lees er meer over op www.dolfijnwellness.nl.
Marion van Diemen is talentcoach. Ze begeleidt onder andere jongeren bij studie- of beroepskeuze. Haar verhaal over een mot die in de kast verpietert, inspireerde haar al jaren. Ik mocht haar helpen er een prachtig prentenboek van te maken: ‘Motjes ontdekking’. Haar website is www.mooitalent.nl
Janni Meedendorp neemt in visualisaties kinderen mee de stad uit, de natuur in. Janni is leerkracht in het basisonderwijs en geeft familie- en kinderyoga. Haar verhalen zijn samengekomen in ‘Mijn tuin, meditaties voor kinderen’. Via dit rijk geïllustreerde boek zijn haar visualisaties nu voor iedereen beschikbaar. Haar website is www.jago-kinderyoga.nl
Als je mensen vraagt welke persoon ze bewonderen en welke deugd die persoon typeert, noemen ze vaak Nelson Mandela als voorbeeld. Angela Machiel Guépin vertelt diens levensverhaal in de jeugdroman: ‘Madiba, het levensverhaal van Nelson Mandela’. Ze is leerkracht op een basisschool in Zutphen. Op haar website www.mandelaboek.nl zijn ook lesbrieven te vinden.
Linda Kavelin-Popov attendeerde mij op ‘The adventures of Mali & Keela’ – een deugdenverhalenboek. Jonathan Collins schreef het voor zijn beide kinderen. Hij woont en werkt in Nieuw-Zeeland, bij een trampolinebedrijf. De vertaling van ‘De avonturen van Mali & Keela’ is al jarenlang een topper in mijn fonds.
Via de New York Times ontdekte ik journalist en auteur Hilary Wilce. Ze schreef het boek ‘Backbone: how to build the character your child needs to succeed’. Een prachtig basisboek dat uitlegt waarom aandacht voor karaktervorming essentieel is. ‘Karakter: fundament voor een goed leven’ is de Nederlandse vertaling van dit pareltje.
Stuur mij een bericht