Onderwijs
Begin 2000 is het eerste steentje van mijn deugdenpad gelegd. Met mijn zus sprak ik over opvoeden. “Ik zie zoveel positieve eigenschappen in mijn zoontje (toen ruim 2 jaar oud). Toch vind ik het moede…
Ouders en leerkrachten doen met aandacht, liefde en zorgzaamheid hun best om aan het geluk van kinderen bij te dragen. Maar je hebt niet alles in de hand en je kunt niet alle wegen voor hen plaveien….
Hoe kun je deugdenkaarten gebruiken? (Deel 3)
18 september 2022
De deugd die ik koos als ‘deugd van de week’ spreekt jou vast niet altijd aan. Wat als je liever bij een andere deugd stil staat? Dan staat het je natuurlijk vrij er zelf een te kiezen. Hoe kies je ee…
Hoe kun je deugdenkaarten gebruiken (deel 2)
13 september 2022
Laatst ontdekte ik, samen met een vriendin, dat er heel veel soorten deugden zijn. Een leuke werkvorm is om ze eens bij elkaar te leggen, bijvoorbeeld: Kompasdeugden: deugden waar jij voor staat en di…
Hoe kun je deugdenkaarten gebruiken? (Deel 1)
5 september 2022
In dit blog ga ik in op de vraag hoe je deugdenkaarten kunt gebruiken. Zodat je ze misschien nog effectiever kunt inzetten, voor jezelf of met anderen. Lees je mee? Neem naastenliefde. Waar denk jij a…
De deugd van de week is betrokkenheid. Ik hoor van veel ouders dat ze momenteel worstelen met kinderen die er slecht voor staan op school. De kinderen vinden er niks meer aan, ze zijn nog maar moeilij…
Twintig jaar geleden begon ik bij de opvoeding van mijn zoon uit te gaan van de deugden. Hij was toen drie jaar oud. Ik ontdekte The Virtues ProjectTM, door de VN geprezen als beste opvoedprogramma vo…
Gedurende ons hele leven hebben we te maken met veranderingen die om onze flexibiliteit vragen. Grote en kleine veranderingen, veranderingen die je wel of niet ziet aankomen: beide kunnen grote impact…
Deze week staat de deugd helderheid centraal. De spreuk op de voorkant is van de dichter en toneelschrijver Joost van Vondel en luidt: ‘Men hoeft waar helderheid is niet de hersens te slijpen’. Miscom…