Deugdenspel®

Deugden zijn onmisbare vaardigheden voor een gelukkig leven. School is een belangrijke oefenplek, maar hoe pak je karaktereducatie aan? Hoe maak je er tijd voor? Uitgeverij ACT on Virtues helpt hierbij.

Het Deugdenspel®
Nadenken over jezelf en in gesprek gaan over normen en waarden: dat alles gaat gemakkelijker met Het Deugdenspel (leeftijd 9+). Op 52 deugdenkaartjes staan duidelijke omschrijvingen van karaktervormende eigenschappen, zoals eerlijkheid, respect en geduld. Dit maakt ‘deugden’ praktisch en bespreekbaar, je krijgt er meer grip op. De vrolijke cartoons houden het luchtig.

Inspirerend Doeboek
Het Deugdenspel Doeboek leert je hoe je deugden op een speelse en vanzelfsprekende manier kunt integreren in reguliere lessen. Het is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met enthousiaste docenten en staat boordevol met hun ideeën en ervaringen!

Voor wie?
Thuis, op school (middenbouw, bovenbouw en voortgezet onderwijs), in de kinderopvang (BSO), met je plusklas of mentorklas, tijdens HVO lessen, bij studiekeuze, op je voetbalvereniging, judoles, bij kinderyoga, enzovoort: de mogelijkheden zijn onbeperkt.

Materialen
Bestel de kaartenset Het Deugdenspel en het Deugdenspel Doeboek via de Deugdenshop. TIP: voeg educatieve materialen zoals complimentjes, digitale deugdenkaartjes, kalenderplaten en werkbladen aan je winkelmandje toe. De gratis downloads herken je aan het keitje. Bij elke bestelling ontvang je een uniek cadeautje.

Coaching of training
Heb je behoefte aan coaching bij de introductie van Het Deugdenspel in je klas? Of zou je een training willen volgen? Stuur een e-mail met je wens naar info@actonvirtues.nl.

Doorgaande lijn
Werk je in de middenbouw of bovenbouw, het voortgezet onderwijs of beroepsonderwijs? Kijk dan bij Het Deugdenvriendjes® het broertje/zusje van Het Deugdenspel®

Missie
Elke rimpel start met een kei(tje). Samen kunnen we een positieve rimpel in de samenleving teweeg brengen. Een wereld waar – ook in minder gelukkige of voorspoedige situaties – er aandacht is voor openheid, respect, verantwoordelijkheid en nog veel meer deugden. Samen bouwen we aan een warme samenleving.