Helderheid

16 september 2019 door Annelies Wiersma

Sinds mijn nieuwe boek uit is (Het Deugdenspel Doeboek, spelenderwijs karakter ontwikkelen) voel ik me onrustig. Een ‘nu of nooit gevoel’. Of zoals Freddie Mercury zingt: ‘Somehow I have to make this final breakthrough!’ Ik heb zoveel creativiteit, geduld en doorzettingsvermogen ingezet. Nu ontdekt heel onderwijsland mijn boek en komt alles en iedereen in beweging!

Dat gevoel nam toe sinds vorige week een ander deugdenboek heel veel aandacht kreeg en krijgt: De meeste mensen deugen van Rutger Bregman. In één week tijd zijn daar 15.000 exemplaren van verkocht en staat het op nummer 1 in de boeken top 10. Dat wil ik ook! Maar hoe bereik ik dat?

Als de deugd van de week (vorige week) dan ook nog ijver is, ga ik als en malle aan de slag. En – joepie! – niet zonder effect: de media raken ook geïnteresseerd in mijn boek. In mijn verhaal. Des te belangrijker is het om dát voor mezelf nu heel helder te krijgen. Hoe maak ik mijn droom waar? Wat is mijn doel, heel concreet? Wat is voor mijzelf momenteel het hoogst haalbare (rekening houdend met bijvoorbeeld mijn fysieke gesteldheid en met mijn budget…)? En hoe manifesteer ik dat? Kortom, helderheid is deze week zeer welkom.

De zin ‘Helderheid naar een ander bereik je door eerst de rust te nemen om na te denken’ trekt vandaag mijn aandacht. Daar kan ik wat mee. Evenals de affirmatie: ‘Ik neem de tijd om beslissingen te nemen’. Toch maar wel geduld inzetten 🙂 Mijn perfectie loslaten en vooral trouw blijven aan mezelf (ik ben niet Freddie of Rutger) en mijn eigen pad wandelen.

Reflectievragen:

  • Op welke manier inspireert ‘helderheid’ jou?
  • Welke zin haakt aan op iets wat jou bezig houdt, of waar je momenteel staat in je leven?
  • Waarin wil je helder zijn naar je omgeving?
  • Welke andere deugd kan je daarin ondersteunen?
  • Heb jij zelf ook behoefte aan helderheid, of is het ook oké voor je om iets (tijdelijk) nog niet zo goed te weten’?
Stuur mij een bericht