Hoop

28 november 2018 door Annelies Wiersma

Hoop. Deze deugd houdt me al de hele week bezig. Eerlijk gezegd maak ik me grote zorgen, over het in rap tempo ‘opsnoepen’ van de reserves van de aarde en de groeiende kloof in de samenleving. ‘Wees de verandering in de wereld die je wilt zien’. Deze spreuk van Gandhi is een van mijn levensmotto’s. We hebben mensen nodig die zich inzetten voor medemensen. Die liefde verkiezen bóven materiële zaken en de toekomst van de aarde bóven eigen belang.

Meerderheid
De kern van verandering zit in ons gedrag. Ik ben optimistisch dat de meerderheid van de mensen heel graag op een positieve manier wil bijdragen aan een mentaliteitsverandering, maar niet meer zo goed weet hoe.

Stilstaan bij deugden is dé manier om op gedrag te reflecteren en zin te geven aan je leven. Heel veel mensen hebben dat al ontdekt. Door hier samen, in kinderopvang, op scholen en in organisaties mee bezig te gaan, kunnen we een omslag teweeg brengen. In die zin ben ik hoopvol en optimistisch!

Gedragsverandering
Met mijn uitgaven maak ik deugden – de bouwstenen van het karakter en basis voor gedragsverandering – voor iedereen toegankelijk en praktisch toepasbaar. Mijn droom is dat iedereen in beweging komt. We kunnen allemaal in de rol die we hebben een stukje verantwoordelijkheid pakken en in onze omgeving deugden zoals liefde, respect, menselijkheid en verantwoordelijkheid verspreiden.

Let it ripple!
Word ook lid van de Kei in Deugden Inspiratiegroep op Facebook.

Stuur mij een bericht