YES! Online

11 januari 2019 door Annelies Wiersma

Yes! Kei in deugden is online! Met enthousiasme presenteer ik mijn nieuwe website. Mensen die de wereld mooier willen maken, dat is de doelgroep. Iedereen kan een steentje bijdragen aan een mooiere wereld. Mijn missie is mensen – kinderen en volwassenen – inspireren en verbinden via deugden.

Kei in deugden
Deugden zoals liefde, veerkracht, eerlijkheid, zelfdiscipline, vriendelijkheid en moed zijn belangrijk in ieders leven. Toch besteed je er meestal weinig aandacht aan. Op mijn homepage schrijf ik: “Deugden zijn de bouwstenen van het karakter. Het cement in relaties. Het fundament van de samenleving. Kei in Deugden leert je hoe je gericht aandacht aan positieve eigenschappen besteedt: met je gezin, je klas, je familie en vrienden, op je werk of voor je persoonlijke ontwikkeling.”

Het kán
Wanneer je bewust met deugden – positieve eigenschappen – aan de slag gaat, zul je merken dat je optimisme toeneemt. Het kán, samen kunnen we de wereld mooier maken! Je zelfvertrouwen groeit, je ontdekt jouw talent om een steentje bij te dragen aan de mooiere wereld. Je creëert verbinding rondom je en je inspanning krijgt impact. Je wordt een Kei in deugden.

Deugdenkaarten
Nu vraag je je misschien af hoe dat dan werkt. Het begint zoals alles met het fundament, de onderste stenen. Voor mij zijn dat de deugdenkaarten. Op de deugdenkaarten die Uitgeverij ACT on Virtues heeft uitgebracht – o.a. van Linda Kavelin-Popov en van mijzelf – staat beschreven hoe je een deugd toepast. Wanneer je geregeld aandacht besteedt aan een deugd(enkaart) leer je alle deugden herkennen in jezelf of een ander. Het wordt gemakkelijker om een deugd in een dagelijkse situatie te gebruiken. Er zijn deugdenkaarten voor alle leeftijden en doelgroepen.

Deugd van de week
Om een start te maken kun je lid worden van De deugd van de week.  Je ontvangt dan iedere week een deugd in je mailbox. Het is een gratis service van Uitgeverij ACT on Virtues. Ruim 2000 mensen doen al mee!

Ervan proeven
Of misschien wil je eerst ‘ervan proeven’.  Dat kan via de nieuwe feature: trek een deugdenkaart. De deugd die naar boven komt is vaak heel toepasselijk. Ik trok vandaag uit de 100 deugdenkaarten ‘Eigenheid’. Er staat o.a. op: ‘Je bepaalt je eigen koers’. Nou moe, dat klopt precies! Ik ben ooit (in 2002) begonnen met het Virtues Project (Deugdenproject). Met Kei in deugden heb ik heel eigen materialen en eigen programma’s ontwikkeld, en vaar ik mijn eigen koers, op basis van mijn eigen creativiteit en inzichten. Want daar word ik blij van en met dat talent kan ik anderen helpen.

Educatieve materialen
‘Trek een deugdenkaart’ is niet de enige nieuwe feature op mijn site. Ik heb diverse educatieve materialen ontwikkeld, om je te helpen makkelijker met deugden aan de slag te gaan. Filter in de Deugdenshop op programma (Deugdenspel of Deugdenvriendjes) dan zie je in één oogopslag wat het aanbod is. De gratis materialen herken je aan de keitjes. 

Meer op stapel
Dit is nog niet het einde. Er staat veel meer op stapel, o.a. Deugdentrainingen via e-learning, persoonlijke begeleiding via deugdenconsulten en landelijke inspiratiedagen. Voor kinderopvang, onderwijs, persoonlijke groei. De mogelijkheden zijn eindeloos en de impact zal groter worden, zodra al die keien rollen. Wil je op de hoogte blijven, meld je dan aan voor De deugd van de week, of word lid van mijn Kei in deugden Inspiratiegroep op Facebook.

Rondkijken
Maar kijk ook nog lekker rond op mijn nieuwe website, bijvoorbeeld bij de auteurs (stuk voor stuk keien in deugden!) of lees (als je nieuwsgierig bent naar wie er achter Kei in deugden zit) over mijn 7 deugden.

Deel je dit bericht? Let it ripple! Get involved.

Stuur mij een bericht