Haal het beste uit je kind en jezelf

Een opleiding hoe een ‘goede’ papa of mama te zijn bestaat niet. De meeste ouders leren al doende, met vallen en opstaan. The Virtues Project biedt ouders van kinderen van alle leeftijden de inspirerende basiscursus: opvoeden met deugden. Je leert er kinderen positief te begeleiden, met aandacht voor hun deugden.

In deze cursus van 12 digitale lessen, die aansluit op Het Grote Deugdenboek voor ouders en kinderen en mijn eigen boek Haal het beste uit je kind én jezelf, leer je hoe je als gezin samen heel bewust aandacht kunt schenken aan belangrijke levensvaardigheden, zoals eerlijkheid, inlevingsvermogen en respect. Daarmee versterk je de band met je kind(eren). Bovendien geef je hen een schat aan belangrijke levensvaardigheden mee.

Je kunt je op ieder moment aanmelden en direct starten:

Ja, ik doe mee!

Ja, ik doe mee!

Onderwerpen die in een sfeer van respect aan de orde komen:

 • Hoe kan ik met mijn kind(eren) bewust aandacht schenken aan normen en waarden die ik/wij als ouder(s) belangrijk vinden om aan onze kind(eren) mee te geven?
 • Hoe zorg ik voor aanwezigheid,  respons en inlevingsvermogen: drie belangrijke basisbehoeften van kinderen waar The Virtues Project™ je vijf strategieën voor aanreikt.
 • Hoe maak ik een begin?
 • Hoe creëer ik een wekelijks terugkerend moment?
 • Hoe gebruik ik de deugdenkaartjes?
 • Hoe kan ik deugden benoemen?
 • Hoe kan ik gedrag stimuleren of bijsturen?
 • Hoe kan ik grenzen stellen?
 • Hoe kan ik mijn kind begeleiden als het ergens mee zit?
 • Hoe blijven we in verbinding bij onenigheid?
 • Hoe word ik een meer ontspannen ouder?

Hoe het werkt:

 • Je ontvangt 12 inspirerende online lessen die je in je eigen tijd en op je eigen tempo kunt volgen, bijvoorbeeld wekelijks.
 • Je leert hoe je met kinderen gericht aandacht kunt schenken aan meer dan 52 positieve eigenschappen: deugden!
 • Daardoor krijgen woorden zoals ‘eerlijkheid’ en ‘respect’ meer betekenis en worden deze eigenschappen makkelijker toepasbaar.
 • Je leert hoe je stap voor stap alle deugden benoemt en stimuleert. Ze komen tot bloei, in balans, of worden bijgeslepen en komen daardoor beter uit de verf.
 • In de omgang met elkaar worden steeds meer deugden tot leven gebracht. Niet alleen thuis, maar ook op school en in de maatschappij.
 • De lessen staan voor je klaar in ‘Course Flow’: een overzichtelijke structuur waar je inlogt en meteen aan de slag kunt.
 • Ik begeleid je persoonlijk: je ontvangt na iedere les feedback van mij.
 • Je kunt mij al je vragen stellen.
 • De lessen bevatten vaak handige, praktische tips die ik zelf bedacht of hoorde van ouders van vele live cursussen die ik gaf.
 • Ik help je over de drempel: in de afgelopen jaren ontdekte ik wat ouders moeilijk vinden en wat dan kan helpen.
 • Ik deel mijn persoonlijke ervaring als ouder en mijn ervaring als Master Facilitator van vele cursussen ‘opvoeden met deugden’ die ik wereldwijd heb gegeven.
 • Je kunt de lessen telkens opslaan. Na afloop kun je een pdf met je bevindingen downloaden en bewaren (opslaan of printen).
 • De cursus is op elk moment boeiend en ondersteunend. Het is nooit te vroeg of te laat om aandacht te besteden aan deugden, deze cursus sluit aan op kinderen van 0-12 jaar!
  (Ouders van pubers raad ik de algemene basistraining aan).

Investering:

De investering voor deze zeer volledige en waardevolle opvoedcursus bedraagt € 225,- incl. 21% btw.

Bonussen:

 • Je ontvangt per post een welkomstpakketje inclusief een exemplaar van mijn boek ‘Haal het beste uit je kind en jezelf; opvoeden met deugden’ t.w.v. € 19.95.
 • Je mag een afspraak maken voor een persoonlijk consult van een half uur (zoom of telefoon).  Je mag aan het begin, tijdens of na afloop gebruik maken van dit aanbod.

Misschien ook leuk:

 • Je ontvangt een internationaal geldig certificaat. Dit geeft je toegang tot de Facilitator Training van het internationale Virtues Project. Als je deze ‘opleiding’ afrond mag je zelf ook de basiscursus aan ouders geven: let it ripple!
 • In Nederland wordt deze (live) training gegeven door Patty Jongemaets van Dolfijnwellness. In België door Virtues Project België.

Reacties van deelnemers:

“Zeer prettig. De snelle manier van feedback geven op mijn opdrachten heb ik als reuze fijn ervaren. Persoonlijk, respectvol en warm. Hoewel het een online cursus was, deed de begeleiding niet onder voor een cursus met ‘live’ begeleiding.” – Sylvia

“De cursus is verdiepend voor mij geweest. Mijn doel is bereikt; ik heb prachtige tips en tools aangereikt gekregen die ik in mijn gezin kan (blijven) oefenen.” – Marije

“Ik raad deze cursus aan, omdat het een fijne taal biedt om als gezin gelijkwaardig met elkaar om te gaan. Ik heb de cursus als heel volledig ervaren. De begeleiding veilig, vlot en met humor.” – Greetje

Ik hoor nog heel vaak dat we zulke leuke kinderen hebben. Dat is mede te danken aan die bijzondere cursus ‘opvoeden met deugden’ die ik bij jou volgde.”–  Annet

“De cursus hielp ons om tijd vrij te maken om samen over opvoeden te praten en met mijn partner op één lijn te komen.” – Louise en Yasin

“Wij denken er nog vaak aan terug. De cursus is voor ons heel verhelderend en fijn geweest in de zoektocht naar handvatten voor de juiste opvoeding, met name voor onze dochter. Het heeft ons veel gebracht. Het mooiste cadeau kregen we laatst van Bas: “Jullie zijn zulke chille ouders, in vergelijking met ouders van vrienden.” – Mariëlle en Freddie

“Ik was bij een van de eerste cursussen.  Ik was direct geïnspireerd. Ik kon de deugden ook in mijn eigen leven en in mijn werk (met jongeren) gebruiken. Nog steeds.” – Marianne

“Deugdentaal spreken is dankzij deze lessenreeks veel gemakkelijker geworden.” – Mieke

Aanmelden:

Je kunt je op ieder moment aanmelden en direct starten:

Aanmelden

Aanmelden

* The Virtues Project en de 5 strategieën
The Virtues Project is een initiatief van Linda Kavelin-Popov, Dan Popov en John Kavelin (Canada). Het bestaat al sinds 1991 en heeft inmiddels z’n weg gevonden naar meer dan 100 landen. Het idee hiertoe ontstond door het toenemende geweld dat zij om zich heen zagen door en tegen kinderen. Geweld dat volgens hen veroorzaakt wordt door (een gevoel van) zinloosheid, een laag zelfbeeld en gebrek aan perspectief.

Met de aandacht voor deugden wilden zij kinderen een gevoel van waarde en een doel geven. Het is hun overtuiging dat kinderen bij hun geboorte in potentie alle deugden meegekregen hebben. Wanneer ouders en opvoeders in staat zijn deze deugden bij kinderen te zien en ze verder tot ontwikkeling te laten komen, kunnen we samen de wereld veranderen.

Deugden zijn universeel, multicultureel, gaan over landsgrenzen heen en spreken mensen over de hele wereld aan, ongeacht hun geloof, cultuur of achtergrond. De theorie en methodieken hebben in de afgelopen decennia hun waarde reeds bewezen. In 1994 is, in het kader van het Jaar van de Familie, The Virtues Project door de Verenigde Naties uitgeroepen als beste opvoedprogramma ooit, geschikt voor alle culturen en religies.

Kijk voor meer informatie op: www.virtuesproject.nl of lees de flyer opvoeden met deugden.

Stuur mij een bericht