Paprikachips met ribbeltjes

26 september 2022 door Annelies Wiersma

Enkele weken geleden las ik in de Libelle een column van Nico Dijkshoorn. Een verhaal over paprikachips. Om precies te zijn de ribbeltjesvariant.  Nico houdt er ontzettend van en kan er smakelijk over schrijven. Zo smakelijk, dat de chips sindsdien ‘in mijn hoofd zitten’.

Afgelopen vrijdag ging ik voor de boeg, of eigenlijk we. “Zullen we chips halen,” vroeg ik mijn man? Met ‘we’ bedoelde ik in dit geval, dat hij nog even naar de supermarkt zou gaan. Omdat mijn man ook ontzettend van chips houdt, hoefde ik niet lang aan te dringen. Even later aten we samen de hele zak leeg. We dronken er een paar lekker Herfstbokjes bij. Daar ging onze discipline (we snoepen sinds april niet en waren de nodige Corona kilo’s afgevallen).

De volgende dag klaagde mijn man dat hij een kilo zwaarder was geworden van ‘onze zonde’. Dat leek me wat overdreven, maar vanaf nu zullen we weer zelfbeheersing inzetten. Want (volgens Aristoteles): “Wat je kunt doen, kun je ook laten.”

Reflectievragen:

  • Wat kun jij moeilijk laten?
  • Waar denk jij aan bij zelfdiscipline?
  • Wat neem je deze week mee van tekst op de deugdenkaart?

Meer leren over deugden?

Beheers je niet en meld je aan voor een mijn online deugdentrainingen. Ze staan voor je klaar op de webpagina www.keiindeugden.nl/trainingen

NIEUW: het Deugdenvriendjes Programma voor kinderopvang en onderbouw. Lees meer…

Stuur mij een bericht