Programma’s

Hoe gebruik je deugden?

Deugden zijn positieve eigenschappen van het karakter. Uitgeverij ACT on Virtues heeft diverse uitnodigende en praktische producten voor:

  • Ouders, Kinderopvang, Onderwijs
  • Persoonlijke groei, Coaching
  • Sport en ontspanning (Yoga, Wellness, Aromatherapie)
  • Organisaties (HR, Teams, Leiderschap, Coaching)

Het maakt niet uit met wie of waar je deugden als eerste integreert. Wanneer je Kei in deugden volgt zul je merken dat alles één is en samenvalt vanuit jou. Door aandacht en reflectie ga je overal deugden zien en herkennen. Je ontwikkelt een positieve levenshouding. Je wordt een Kei in Deugden.

Voor jouzelf

Deugden bieden je een ander perspectief: ze kunnen je inspireren, troosten of helpen bij een dilemma. Je kunt bijvoorbeeld iedere week een deugdenkaart lezen. Wat kan die deugd voor jouw persoonlijke groei betekenen? Je zult merken dat je steeds meer deugden in jezelf en anderen herkent. Een deugdenmoment voor jezelf geeft rust en balans.

Gezin, groep, klas

Iedereen bloeit op van aandacht voor deugden. Horen hoe je doorzettingsvermogen hebt ingezet, zegt een kind veel meer dan ‘knap gedaan’. Door in je gezin, groep of klas iedere maand op een deugd te focussen, ontdek je samen een heleboel deugden. Aandacht door deugden geeft zelfvertrouwen en verbinding. Je legt bovendien op een speelse manier een stevige basis bij de kinderen, waar ze de rest van hun leven op kunnen bouwen.

Met je partner, collega’s, team

Deugden zijn het cement in je relaties, ook die met je collega’s. Ze helpen teams om naar elkaar te luisteren en een gemeenschappelijke visie uit te dragen. Op deugdenkaarten worden kwaliteiten (competenties, drijfveren, kernwaarden) duidelijk omschreven. Dit maakt ze bespreekbaar en praktisch toepasbaar. Via reflectie op deugden houd je elkaar scherp.

Veel meer toepassingen

Deugden worden met succes toegepast bij alle aspecten van het leven: studiekeuze, sollicitatietrainingen, coaching, yoga, mantelzorg, afvallen, aromatherapie, mediation en rouwbegeleiding: kijk op mijn pagina ‘Deugden Keien’ voor adressen.

Let it ripple!

Ben je op zoek naar ideeën, inspiratie en werkvormen? Wil je leren hoe je deugden voor jezelf gebruikt, in groepsverband gebruikt of bij coaching? Word lid van de Kei in Deugden Inspiratiegroep op Facebook.

Deugdenshop

Tip: klik in de Deugdenshop op ‘voor’ (bijvoorbeeld ‘kinderopvang’) of zoek op ‘programma’ (bijvoorbeeld ‘Deugdenspel’). Dat helpt je doelgericht materialen te vinden.

Stuur mij een bericht