Trainingen

In mijn gezin had de aandacht voor deugden meteen een positief effect. Het inspireerde me meer met deugden te doen. Ik volgde in Genève de ‘Facilitator Training’ van het internationale Virtues Project. Bij de JJ Trainers Academie leerde ik andere essentiële aspecten van het trainers vak.

In 2002 ben ik vanuit mijn eigen praktijk ‘ACT on Virtues’ gestart met het geven van cursussen, in eerste instantie aan ouders. Vrijwel meteen merkte ik dat ik voor mezelf ook heel veel inspiratie, kracht en ‘zingeving’ uit deugden haalde. De afgelopen decennia heb ik talloze deugdentrainingen gegeven voor diverse mensen en doelgroepen. Ik reisde daarvoor heel Nederland af en gaf ook trainingen in België, Denemarken, Engeland, Canada en Nieuw Zeeland.

Wat mij telkens raakt? De positieve aandacht doet iedereen, overal ter wereld, deugd. Ongeacht leeftijd, achtergrond, cultuur of levensovertuiging. Iedereen hecht waarde aan deugden. Mensen komen allemaal tot bloei als deugden gehoord en gezien worden. Dat blijft me fascineren en inspireren.

Voordelen online training

Omdat reizen veel tijd, energie en brandstof neemt, zocht ik naar duurzamere manieren om mijn programma’s te delen. Ik bedacht dat ik ook veel meer mensen zou kunnen begeleiden via online trainingen. Het grote voordeel is dat deelnemers deze kunnen volgen op hun eigen locatie, en in hun eigen tijd en tempo. Plus: zelf houd ik tijd en energie over voor andere zaken, zoals het ontwikkelen van materialen en inspireren van deugdenfans via sociale media.

Vind je dit een goed plan? Houd de website in de gaten. Ik ben ermee bezig.

Deze trainingen zijn klaar of worden voorbereid:

  • Basistraining Deugdenproject™ – voor iedereen ‘de basis’ (klaar: dit is de link naar meer informatie)
  • Opvoeden met deugden – voor ouders, bij mijn boek ‘Haal het beste uit je kind en jezelf’
  • Deugdenvriendjes® – voor kinderopvang, leerkrachten onderbouw en andere opvoeders van kinderen in de leeftijd van 0-9 jaar
  • Deugdenspel® – voor (groot)ouders, BSO, leerkrachten middenbouw/bovenbouw/voortgezet onderwijs en andere opvoeders van kinderen in de leeftijd van 9+
  • Adempauze – voor iedereen die een gezonde leefstijl wil ontwikkelen (van een burn-out wil herstellen of een burn-out wil voorkomen)
  • Waardig einde – voor iedereen die te maken heeft met terminaal zieken of zelf niet lang meer te leven heeft.
Stuur mij een bericht