Online trainingen

Wil jij met deugden aan de slag? Een online deugdentraining helpt je direct een begin te maken. Deze vier trainingen zijn klaar of in de maak.

Bij elke training staat een korte ‘voor wie’ toelichting. Om meer te lezen en je aan te melden klik je op de blauwe link:

  • Basistraining Virtues Project – voor iedereen een fijne, positieve wijze voor persoonlijke ontwikkeling. Deze cursus staat voor je klaar: lees meer via deze link.
  • Opvoeden met deugden – een positieve insteek voor ouders, bij mijn boek ‘Haal het beste uit je kind en jezelf’. Deze cursus staat voor je klaar: lees meer via deze link.
  • Deugdenvriendjes® – voor kinderopvang en leerkrachten onderbouw. Deze cursus start in september 2021. Lees meer via deze link.
  • Deugdenspel® – voor leerkrachten middenbouw/bovenbouw/voortgezet onderwijs van kinderen in de leeftijd van 9+. Deze cursus start in september als schooljaar 2021/2022 begint. Lees meer via deze link.

Over de trainer

In mijn gezin had de aandacht voor deugden meteen een positief effect. Het inspireerde me meer met deugden te doen. Ik volgde in Genève de ‘Facilitator Training’ van het internationale Virtues Project. Bij de JJ Trainers Academie leerde ik andere essentiële aspecten van het trainers vak.

Voor alle leeftijden

In 2002 ben ik vanuit mijn eigen praktijk ‘ACT on Virtues’ gestart met het geven van cursussen, in eerste instantie aan ouders. Vrijwel meteen merkte ik dat ik voor mezelf ook heel veel inspiratie, kracht en ‘zingeving’ uit deugden haalde. De afgelopen decennia heb ik talloze deugdentrainingen gegeven voor diverse mensen en doelgroepen. Ik reisde daarvoor heel Nederland af en gaf o.a. trainingen in België, Denemarken, Engeland, Canada en Nieuw Zeeland.

Wat mij telkens raakt? De positieve aandacht doet iedereen, overal ter wereld, deugd. Ongeacht leeftijd, achtergrond, cultuur of levensovertuiging. Zoals een ruim tachtigjarige vrouw laatst zei: “Met deugden kom je tot diepere gesprekken.” Iedereen hecht waarde aan deugden. Mensen komen allemaal tot bloei als deugden gehoord en gezien worden. Dat blijft me fascineren en inspireren.

Stuur mij een bericht