Cursusaanbod

Nog beschikbaar t/m december 2024

Wil jij met de deugdenboeken en deugdenkaarten aan de slag? Deugden integreren in je leven en/of je werk? Een online deugdentraining ondersteunt je daarin. Deze trainingen, elk bestaande uit 12 digitale lessen van 0,5 tot soms 2 uur (net hoe diep je erin duikt), staan voor je klaar.

Bij elke training staat een korte ‘voor wie’ toelichting. Om meer te lezen en je aan te melden (nog mogelijk t0t 1 juli 2024!) klik je op de blauwe link:

  • Kei in deugden – voor iedereen een fijne kennismaking met deugden. Je ervaart hoe deugden je kunnen inspireren en leert hoe je deugden in je dagelijkse leven actief inzet. Lees meer via deze link.
  • Klas met karakter – voor iedereen die in het onderwijs werkt. Lees meer via deze link.
  • Kind met karakter – een positieve insteek voor opvoeders in de brede zin van het woord. Lees meer via deze link.
  • Deugdenvriendjes® – een prachtig programma speciaal ontwikkeld voor kinderopvang en onderwijs om met kinderen van 0-7 jaar op een speelse manier het karakter te verkennen. Lees meer via deze link.

Over de trainer

In mijn gezin had de aandacht voor deugden meteen een positief effect. Het inspireerde me meer met deugden te doen. In Genève volgde ik de ‘Facilitator Training’ van het internationale Virtues Project. Bij de  Trainers Academie leerde ik andere essentiële aspecten van het trainersvak.

Voor alle leeftijden

In 2002 ben ik vanuit mijn eigen praktijk ‘ACT on Virtues’ gestart met het geven van cursussen, in eerste instantie aan ouders. Vrijwel meteen merkte ik dat ik voor mezelf ook heel veel inspiratie, kracht en zelfvertrouwen uit deugden haalde. De afgelopen decennia heb ik diverse doelgroepen deugdentrainingen gegeven. Ik reisde daarvoor heel Nederland af en gaf ook trainingen in België, Denemarken, Engeland, Canada en Nieuw-Zeeland.

Wat mij telkens raakt? De positieve aandacht doet iedereen deugd, waar ook ter wereld. Ongeacht leeftijd, achtergrond, cultuur of levensovertuiging. Zoals een ruim tachtigjarige vrouw laatst zei: “Met deugden kom je tot diepere gesprekken.”

Iedereen hecht waarde aan deugden. Mensen komen allemaal tot bloei als deugden in hen gehoord en gezien worden. Dat blijft me fascineren en inspireren.

Stuur mij een bericht