Voor wie?

Er zijn heel veel verschillende doelgroepen die gebruik maken van de uitnodigende en praktische producten van Uitgeverij ACT on Virtues, zoals:

  • Ouders, Kinderopvang, Onderwijs
  • Persoonlijke groei, Coaching
  • Sport en ontspanning (Yoga, Wellness, Aromatherapie)
  • Organisaties (HR, Teams, Leiderschap, Coaching)

Het maakt niet uit met wie of waar je deugden als eerste integreert. Wanneer je Kei in deugden volgt, zul je merken dat alles één is en samenvalt vanuit jou. Door aandacht en reflectie ga je overal deugden zien en herkennen. Je ontwikkelt een positieve levenshouding. Je wordt een Kei in Deugden.

Voor jouzelf
Deugden bieden je een ander perspectief: ze kunnen je inspireren, troosten of helpen bij een dilemma. Je kunt bijvoorbeeld iedere week een deugdenkaart lezen. Wat kan die deugd voor jouw persoonlijke groei betekenen? Je zult merken dat je steeds meer deugden in jezelf en anderen herkent. Een deugdenmoment voor jezelf geeft rust en balans. Bekijk de deugdenkaarten en deugdenboeken in de deugdenshop.

Gezin, groep, klas
Iedereen bloeit op van aandacht voor deugden. Horen hoe je doorzettingsvermogen hebt ingezet, zegt een kind veel meer dan ‘knap gedaan’. Door in je gezin, groep of klas iedere maand op een deugd te focussen, ontdek je samen een heleboel deugden. Aandacht door deugden geeft zelfvertrouwen en verbinding. Je legt bovendien op een speelse manier een stevige basis bij de kinderen, waar ze de rest van hun leven op kunnen bouwen. Bekijk de deugdenkaarten en de educatieve materialen in de deugdenshop. Raadpleeg bovendien mijn websites: www.deugdenvriendjes.nl (voor kinderen t/m ca. 8 jaar) en www.hetdeugdenspel.nl (9+)

Met je partner, collega’s, team
Deugden zijn het cement in je relaties, ook die met je collega’s. Ze helpen teams om naar elkaar te luisteren en een gemeenschappelijke visie uit te dragen. Op deugdenkaarten worden kwaliteiten (competenties, drijfveren, kernwaarden) duidelijk omschreven. Dit maakt ze bespreekbaar en praktisch toepasbaar. Via reflectie op deugden houd je elkaar scherp. Bekijk de deugdenkaarten en deugdenboeken in de deugdenshop.

Veel meer toepassingen
Deugden worden met succes toegepast bij alle aspecten van het leven: studiekeuze, sollicitatietrainingen, coaching, yoga, mantelzorg, afvallen, aromatherapie, mediation en rouwbegeleiding. Bekijk de deugdenkaarten en deugdenboeken in de deugdenshop.

Meer ontdekken?
Ontvang het Kei in Deugden Magazine (verschijnt binnenkort).

Let it ripple!
Ben je op zoek naar ideeën om het gebruik van deugdenkaarten leven in te blazen? Word (alvast) lid van de Kei in Deugden Inspiratiegroep op Facebook.

Ik ben moeder van 4, kindercoach, danscoach en uitvaartbegeleider. Thema’s waar ik mee werk, zijn rouw- en verlies, pesten, op eigen benen staan, zelf regisseur zijn in je leven en leef dat mooiste leven. De deugden zijn hierbij heel bruikbaar.

Ieder jaar introduceer ik de deugd van de week in mijn mentorklas. De leerlingen vragen er na een paar keer al om: ‘Welke deugd hebben we deze week?’ Ze denken er echt over na en er ontstaan mooie gesprekken over, vrolijk of juist heel serieus en openhartig. Mijn eindexamenleerlingen ontvangen bij hun diploma-uitreiking een deugdenkaart van de deugd die ik in hen heb gezien. De deugden raken de leerlingen. Ze helpen mij ook om hen net dat beetje extra aandacht en ondersteuning te geven.

We gebruiken de Deugdenvriendjes in onze kinderopvang. Het is heel leuk en leerzaam om elke maand een deugd centraal te stellen. Niet alleen voor de kinderen, ook voor onszelf. Soms kan ik best wat meer geduld gebruiken. We gebruiken o.a. het Deugdenvriendjes Doeboek en integreren deugden in de dagelijkse verzorging en activiteiten.

Ik ben een fan van deugden. Deugden zijn niet de brave regeltjes die we vroeger opgelegd kregen. Het zijn ook niet de normen en waarden van onze (westerse) samenleving. Ze vormen, in mijn woorden, een levenshouding die een harmonisch leven met jezelf in de samenleving mogelijk maakt. Deugden voeden iedere cultuur, alle mensen van binnenuit.